lørdag 26. februar 2011

deilig lørdag! hva mener dere om godis til små barn?

I dag var det min tur til å sove lenge imens sambo skulle stå opp med Noah!
De sto opp halv 8 og jeg lå å halvsov til klokken var 9,da ville jeg heller komme meg ned i stuen og ha kvalitetstid med mennene i mitt liv!
Det er rart at når man har muligheten til å sove så lenge man vil,så trenger man det ikke og vil heller tilbringe tiden med familien!
Jeg tror det er godt bare å ha muligheten!

Etter Noah`s dupp reiste vi til sverige en tur forå handle mat og lørdagsgodt til sambo og meg!Noah får nemlig ikke lørdagsgodt av noe slag enda.
I fare for å tråkke noen på tærne,vil jeg bare si at det er min mening om hva mitt eget barn skal få!

vi er blitt enige om å vente så lenge som mulig med godis til småen og ikke introdusere han for det før vi må.
Hvis han skal kose seg litt får han en havrekjeks eller en liten bolle med cheerios!(han har fått pringles når han var syk,men det var fordi han ikke ville ta i seg noe annen næring!)
Jeg vet det er mange delte meninger om når man bør begynne med lørdagsgodis,og at det antakelig blir verre og vente lenge med å gi godis til evt småsøsken.
Jeg er litt for ordtaket :det han ikke vet,har han ikke vondt av (så lenge han bare er 19mnd og ikke f.eks 5år!)


Hva mener dere om lørdagsgodt og når startet dere med det?

nå skal sambo og jeg kose oss med taco og kanskje en film!

ha en strålende lørdagskveld

6 kommentarer:

  1. Er litt enig med deg der altså!

    Er mange som reagerer og mener jeg er veldig streng! -Han må jo få smake litt? sier de og ser på meg med sjokkerte øyne.. -Hvorfor det? sier jeg da! Han vet jo ikke hvordan det smaker..

    Oliver får litt cheese doodles innimellom, ellers elsker han druer og smoothie :)Han har fått sjokolade 3-4 ganger, men det kommer til å være leeeenge til han får lørdagsgodt, som i at han får det fast hver lørdag! Nei,vet du hva! ;P haha

    Andre får mene hva de vil! Men jeg skjønner virkelig ikke hva et barn på 1-2 år skal med en pose godis hver lørdag.. Oss om det ;)

    (Noen mener jo at hvis de ikke får smake det tidlig blir de helt gale etter det seinere, men ei vennine av meg ga sønnen sin godteri allerede som 7-8 mnd (!!) og han blir gaaaal når det kommer kaker og godterier på bordet som feks i bursdager... )

    SvarSlett
  2. godt det er flere enn meg som deler den oppfatningen!
    noah blir gira av bare et halvt glass eplemost,så hvorfor gi han mer liksom;)
    Vi spiste ikke mye godis når vi var små og jeg MÅ ikke ha godis i dag;) har ikke store søtsuget her i gården;)

    oi det var tidlig!
    har ei jeg kjenner som spiste tyggis fra hun var 1 år også;)

    SvarSlett
  3. Jeg har jo selv ikke barn, men veldig enig med deg fordet. Så lenge dem er små og uvitende har dem ikke vondt av å vente med slike søtsaker, mye bedre å heller gi de frukt eller kjeks. Så kan man heller begynne å introdusere dem for søtsaker da dem blir større og skjønner litt mer av hva dette er =)

    Kjempe flott blogg du har forresten.
    Mvh Linn

    SvarSlett
  4. helt enig med deg Linn!
    frukt er mye sunnere og det smaker dessuten bedre!

    tusen takk:)så hyggelig du liker bloggen min!

    line

    SvarSlett
  5. veldig gøy med de som ikke gir godis til barna sine en gang i blandt, men de får potetgull i forskjellige varianter (som faktisk også er godis), søtt syltetøy etc på brødskiva daglig, syltetøy på vafler etc. (Nei, nå angriper jeg ikke deg - Line, når barn er syke hjelper salt potetgull, jeg bruker det samme på Leon da vi er i Namibia for å binde væske når det er så innmari varmt!) :)
    Det jeg mener er at alt går på hva man generelt putter i barnet, Leon får ingen godtepose på lørdag og jeg har ingen fast rutine med at han må ha noe godt den 6 dagen i uken heller. Jeg har ett generelt sunt og godt kosthold, hvor jeg tenker over hva han får i seg - og hvor såkalt slaggmat unngåes i så stor grad som mulig. I tilegg er jeg veldig glad i fysisk aktivitet og i å være ute, og i helgene er vi glad i å være i skogen hvor vi griller på bål. Innimellom har vi med mørk sjokolade i sekken, og Leon får en bit - og jeg anser ikke det som noe problem i det hele tatt. En bit mørk sjokolade, mövenpic is en gang i blant etc gjør meg ingenting - men heller ikke her er det en egen godtepose eller en skål med flere biter i som han sitter med. Ikke drikker han hverken juice, spiser yoghurt etc heller. Nå er jo jeg litt for filosofien at det er ikke hva man spiser mellom jul og nyttår som er viktig, men hva man spiser mellom nyttår og jul. :)

    SvarSlett
  6. jeg er helt enig med deg Angelica!
    Men yoghurt går det en del av her i huset,Noah elsker det! hehe. så her hos oss er det gjerne en liten kopp med yoghurt etter brødmat til lunsj!
    OG vi har et variert kosthold til lillegutt!
    Når lillemann kan sitte og kose seg med en fiskepinne til dessert,føler jeg at det vi gjør fungerer!Nemlig å lære barnet vårt og spise sunn mat!

    SvarSlett