torsdag 12. januar 2012

amming-rett til å bestemme selv?

Som regel bryr jeg meg ikke så mye om alle disse debattene som florerer.Men når det kommer til amming,ja da blir jeg engasjert.
Nettop av den grunn at jeg har prøvd med god instilling og nå står ovenfor amme-maset igjen.

Her er noen av mine erfaringer og tanker rundt amming:
Når lillegutt ble født hadde jeg bestemt meg for å amme i hvertfall 6mnd,til han skulle ha fast føde.Melken kom for fullt,men ungen lå på hver pupp i minst 30 min og var fortsatt sulten.Lillegutt hadde ikke kolikk men gråt så å si hele tiden,hver gang jeg prøvde å fortelle helsestasjon eller noen andre om at jeg trodde han trengte mer mat ble jeg bare møtt av svaret om at jeg som hadde så mye melk ikke måtte finne på å gi han noe annet.Ikke ville han ta flaske eller smokk,så når han var 2,5mnd begynte vi med risgrøt blandet med morsmelk,og vips så var det en helt annen gutt!
selv merket jeg at melken ikke hadde nok næring,da han aldri ble mett av min melk.Men sta som jeg var og som 1gangs nybakt mor er det ikke bestandig man er trygg nok på seg selv til å si imot de som skal være ekspertene,så valgte jeg å hørte på de og fortsatte ammingen.
Til slutt tok ammingen rett og slett over hverdagen og det sosiale livet mitt.Jeg orket ikke reise på cafe eller noe annet fordi jeg visste at enten ville jeg måtte gå på et toalett og bruke timesvis på å amme,eller så ville lillegutt gråte til vi var hjemme igjen.
Grunnen til at jeg trakk meg til evt et handicaptoalett å ammet var fordi jeg ikke liker å amme med andre i rommet.

Jeg er rett og slett ei jente som synes amming er ubehagelig og ser ikke kosen med det.Mange mener vel dette er hull i hode å mene,men det får være opp til hver enkelt.
slutten på historien var at jeg ammet lillegutt til han ble 5.5mnd samtidig som han fikk 1-2 grøtmåltider om dagen!

Denne gangen har jeg bestemt meg for å gi flaske fra 1 stund!
Puppene mine skal aldri mer bli et matfat og ingen skal få meg til å skifte mening.
Det som da irriterer meg er at fastlegen skal prøve å presse meg til å skifte mening fordi amming er det eneste og det beste for barnet.
Javel så er morsmelk veldig bra for barna,men de tar ikke skade av mme heller.Det er jo så mange barn som får flaske rundt i hele verden.

Hvorfor skal man bli sett ned på fordi man ikke synes amming er verken stas eller koselig?
Jeg mener det er et valg som er opp til hver enkelt mamma å bestemme hva de vil.
Nå har jeg jo prøvd å amme og da føler jeg at det valget er et valg jeg absolutt har rett til å bestemme selv.Jeg har tross alt prøvd,men funnet ut at flaskemating er det beste for oss.
Så nå står mme og nye flasker å venter på lillenurk skal bli født!
OG til sist kan jeg jo bare si: jeg er stolt av beslutningen min og gleder meg til mye kos og flaskemating!

Er det noen som vet om man må ta med egen mme og flasker på føden og barsel?

2 kommentarer:

  1. Hei!

    Syns du skal stå fast på din beslutning jeg, Line. Dette er ditt valg og ingen skal presse deg til noe annet. Syns du skal sette fastlegen din på plass. Nei, du trenger ikke å ta med egen MME til barselavdelingen i allefall. Der har de!

    SvarSlett
  2. takk for svar!Kommer ikke til å gi meg på dette nei,og med en gutt på snart 3 er det mye mer praktisk med flaska også!Da kan jo lillegutt og far delta i mating også!Vinn vinn for oss alle!

    SvarSlett