tirsdag 14. juni 2011

ukens middagsplan

Middagsplan for uke 24

Mandag: grille pølser
Tirsdag: pitabrød med sopp og kjøttfyll
Onsdag: tomatsuppe med kokt egg
Torsdag: stekt laks med fløtepoteter og salat
Fredag: kebab
Lørdag: Nachos med salat
Søndag: joikaboller med poteter og grønnsaker

Tenkte jeg skulle begynne å dele ukemenyene våre!
Hver søndag setter jeg meg ned og skriver en matplan for kommende uke,slik at jeg får handlet alt jeg trenger på mandager!
Det er så kjedelig å måtte reise innom butikken ofte,så derfor er matplaner veldig greie!Itillegg sparer man en del penger på mathandlingen!
Det hender jo at jeg rokkerer rundt på listen iforhold til ukedagene,men da har man jo handlet inn alt allikevel!

Eneste som er vanskelig er å finne på forskjellige menyer,føler man går i en evig sirkel av 20 retter som byttes på med.Man mister liksom kreativiteten etter en stund.Og i en hverdag med små barn skal jo maten tilpasses hva de trenger av næring osv og være variert,men viktigst av alt!Maten skal være lett og lage og likes av en barnemunn:)
Ofte lager jeg middag til lillegutt og så lager jeg middag til chr og meg når noah har lagt seg.Det er så mye enklere da jeg ikke orker å spise mat før på kvelden,hvertfall nå på sommerstid da matlysten min er på null.
Og siden Noah elsker f.eks fiskepinner og rotmos får han det eller noe annet som passer bedre til han da vi skal ha kebab/nachos/pizza/taco! noe mat er kosemat for voksne!

Bruker du matplan?

3 kommentarer:

 1. Det er vittig, Jeg merker at jeg bruker matplan når jeg er skikkelig, skikkelig blakk. Det er en utrolig god måte å orge økonomien på! Dessuten, takk for påminnelsen. Jeg må kjøpe egg! Jeg skal ha tomatsuppe med egg imorgen. Kos på deg!:-D

  SvarSlett
 2. Jeg burde lage sånn plan jeg og for jeg haaater å finne på middager..

  Kommer du til å legge ut oppskrifter også? tenkte mest på pitabrød og åssen fyll du har, men er alltid spennende med oppskrifter ;)

  SvarSlett
 3. Kathrine:det ver veldig kjekt for økonomien;)
  Anette: ja tenkte jeg skulle dele mer oppskrifter og hva jeg bruker som full fremover:)

  SvarSlett